arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

Programma

vrijdag 09 apr

09:30 – 10:00 Inloop en digitaal standbezoek

10:00

Workshop 1 - Rabobank - Financieren van de start of overname van een praktijk

Marleen Jansen, Sectormanager Gezondheidszorg, Rabobank

De vraag naar mondzorg neemt de komende jaren toe vanwege het steeds groter belang van preventie, aandacht voor mondgezondheid en gewenste uitstraling. Naast tandartsen zijn mondhygiënisten de komende jaren nodig om de stijgende vraag naar mondzorg in Nederland in te kunnen vullen. Steeds meer mondhygiënisten starten als ondernemer.

Bij overname of starten van een nieuwe praktijk moet je veel keuzes maken, zoals:

  1. Wat wil je als ondernemer? Denk aan omvang van de praktijk en of in welke (juridische) vorm:, zzp-er, hybride ondernemer of een praktijk met medewerkers. In welke regio of wijk wil je werken?
  2. Strategisch keuzes over bijvoorbeeld samenwerking met anderen, specialisatie op doelgroepen, duurzaamheid en digitalisering. Kies je voor een ‘nul-praktijk’ of doe je een overname van een bestaande praktijk?
  3. Daarnaast dien je een aantal financiële keuzes te maken: welke investeringen ga je doen? Hoe ziet mijn financiële prognose voor de eerste jaren er uit? Maak ik voldoende winst uit de praktijk om aan al je zakelijke en privé verplichtingen te voldoen? En hoe kun je dit het beste financieren?

Een hele boel vragen waarmee de Rabobank je graag verder helpt.

 

Marleen Jansen, Sectormanager Gezondheidszorg
Marleen Jansen geeft advies over strategisch vraagstukken die spelen bij medische vrije beroepen, medische specialistisch bedrijf, zelfstandig behandelcentra en innovatie. Ook is ze jurylid bij de Rabobank Duurzaam Innovatie Prijs (categorie: vitale gemeenschappen en zorg ) en coördinator van de 14 Medicidesken van Rabobank. Daarnaast onderhoudt Marleen de contacten met de landelijke beroepsorganisaties in de gezondheidszorg.

 

190604MarleenRabobank

Marleen Jansen

10:45

Workshop 2 - Procter & Gamble - Pitch Oral-B iO

Joyce Baert & Helen Coolen

introductie van de laatste grote Oral-B innovatie: de Oral-B iO elektrische tandenborstel

 

Hèlen Coolen bio:
Tandheelkunde heeft me van jongs af aan geïnteresseerd. Gestart in de praktijk en daarna als dental representative bij Oral-B.

Nog steeds werk ik hier met de zelfde passie, waarmee ik ruim 20 jaar geleden ben gestart. Ik blijft het mooi vinden om samen met dental professionals te bekijken, hoe we samen de mondhygiëne van de patiënt op een hoger niveau kunnen krijgen.

Naast praktijken bezoeken in Limburg en een groot deel van Brabant, werk ik als trainer om o.a.  mijn ervaring en kennis door de jaren heen ook met andere collega’s te delen.

 

Joyce Baert bio:
Mw. Joyce Baert is werkzaam voor de firma Procter&Gamble en dan specifiek bij Oral-B. Joyce komt echter uit een hele andere sector dan de Mondzorg. Ze is namelijk Logopediste-Audiologe van opleiding en heeft altijd een grote affiniteit gehad met het helpen van mensen, waarbij de wetenschap de basis vormde van haar handelen. In 2004 gooide ze het roer om en startte ze bij Oral-B. Sinds 2009 werd ze aangesteld als Professional and Scientific Relations Manager voor België en Nederland. In de praktijk betekent dat ze verantwoordelijk is voor de wetenschappelijke contacten in de tandheelkundige wereld in Belgie en Nederland. Wat hebben wij daaraan vandaag?  Dat gaat ze ons laten zien in de lezing waarin ze ons meeneemt in de laatste nieuwe innovatie bij Oral-B, Oral-B iO.

Helen Coolen

Hèlen Coolen

Joyce Beart

Joyce Baert

11:15 - 11:45 Digitaal standbezoek

11:45

Workshop 3 - Straight Dental - De parodontiumstatus als waardevolle tool

Josje van Nierop – Van der Putte, mondhygiënist, tandartspraktijk Dentalways

Voor een Mondhygiënist is een goede parodontiumstatus essentieel om de beste zorg te geven aan onze patiënten. Helaas kost dit tijd en is en is het soms moeilijk om je patiënt hiervoor te motiveren. VoiceWorks zorgt er via spraaksturing voor, dat je je parodontiumstatus veel efficiënter maakt en de patiënten al mee neemt tijdens het meten. Het belangrijkste is misschien wel de veel betere patiëntacceptatie van je behandeling. Mondhygiëniste Josje van Nierop – Van der Putte neemt je tijdens deze praktische workshop mee in alle aspecten van het maken van een parodontiumstatus met VoiceWorks. Ontdek hoe ook jouw praktijk de parodontiumstatus nog beter in kan zetten!

 

Bio:
Mijn naam is Josje en ik ben een enthousiaste mondhygiënist met hart voor mijn patiënten. Werk met veel plezier bij tandartspraktijk Dentalways. In mijn vrije tijd doe ik graag sportieve uitjes. Wat ik leuk vind aan ons vak is dat we kunnen blijven leren en innoveren.

Josje van Nierop – Van der Putte

12:30

Workshop 4 - Loser & Co - De eerste elektronische tandenrager: Ubrush!

Malou de Kok, CEO

Tijdens de workshop zal ik een instructie geven over mijn product, de UBrush!

Ik ben Malou de Kok, 40 jaar oud en moeder van een dochter van 9 jaar. Ik ben mondhygiënist sinds 2013, afgestudeerd aan de Hogeschool IN Holland te Amsterdam. Sinds 2014 ben ik eigenaar van een grote tandartspraktijk in Den Haag en sinds 2016 de eigenaar/ontwikkelaar van UBrush! de ultieme elektrischerager.

UBrush! is ontstaan uit passie voor mijn vak! Mijn visie is om de tandheelkundige zorg te verbeteren en mijn patiënten de beste behandeling te geven. Als mondhygiënist krijg ik dagelijks te maken met patiënten die komen met een hulp vraag, ik vind het van uiterst belang om mijn patiënten de beste voorlichting en behandeling en te geven ter voorkoming van gebitsproblemen.

Malou de Kok- 03- HQ

Malou de Kok

13:00 Lunch pauze en digitaal standbezoek

13:30

Workshop 5 - GSK - Het herkennen & monitoren van tanderosie?

Emely Lind en Rianne de Leeuw

Emely en Rianne zijn Dental Experts en beide werkzaam bij GSK Consumer Healthcare.  Ze ondersteunen de professionals in de mondzorg graag bij het geven van een passend advies in (therapeutische) mondverzorgingsproducten. Voor de Vakbeurs Mondhygiëne 2021 geven zij een workshop over Erosie. Er wordt stilgestaan bij de oorzaken,  gevolgen en het in kaart brengen van dit veelvoorkomende probleem.

Rianne de Leeuw

Rianne de Leeuw

14:15

Workshop 6 - Sunstar - Probiotica in de tandheelkundige praktijk

Isabelle Laleman, Parodontoloog

Bio Isabelle Laleman:
Dr. Isabelle Laleman is parodontoloog en haar interesse gaat uit naar het optimaliseren van de parodontale behandelmogelijkheden. Op dit moment focust ze zich voornamelijk op de rol die probiotica hierin kunnen spelen.

Beschrijving workshop:
Probiotica, je kan er tegenwoordig niet meer omheen: van de melkproducten voor een gezonde darmflora (zoals Yakult) tot schoonheidsproducten (zoals het gamma van het Belgische YUN). Ook in de tandheelkunde neemt de populariteit van probiotische producten toe. Maar bevorderen die probiotica nu echt de mondgezondheid van onze patiënten? In deze lezing wordt dieper ingegaan op de praktische toepassingen in de tandheelkundige praktijk van het probioticum L. reuteri Prodentis.

20180715-DSCF6136-Edit-PRINT-lievendewittephotography-2

15:15

Einde online programma